Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецькі журналісти поскаржилися прокуратурі на ректора Табачника

Четвер, 16 грудня 2010, 14:31

Донецькі журналісти звинувачують керівництво Донецького національного університету в перешкоджанні їхній професійній діяльності.

У прокуратурі Донецької області офіційно зареєстрована відповідна заява дев'яти журналістів, повідомляє "Дзеркало тижня".

Представники ЗМІ заявляють, що під час виборів претендента на посаду ректора вузу адміністрація університету обмежувала працівників медіа в правах на вільне отримання інформації.

Спочатку деякі журналісти не були допущені на офіційну зустріч заступника міністра освіти Євгена Сулими зі студентами – делегатами конференції трудового колективу.

Пізніше служба охорони ДонНУ, посилаючись на розпорядження керівництва, не допускала представників преси в залу, де виступали кандидати, а також у хол другого поверху, відведений під "виборчу дільницю".

"Дії посадових осіб містять ознаки злочину – "навмисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів" (ч.1 ст. 171 Кримінального кодексу України)", - вважають автори заяви.

Під документом, спрямованим прокурору області Володимиру Гальцову, підписалися кореспонденти газет "Дзеркало тижня", "Голос України", "Газета по-донецьки", "Салон Дону й Баса", інформаційної агенції УНІАН, телеканалу СТБ, інформаційно-аналітичного сайту "ОстроВ" та ін.

Як відомо, на виборах претендента на посаду ректора Донецького національного університету переміг завідувач кафедри "Економічна кібернетика" Юрій Лисенко. Його опонент – призначений міністром освіти Дмитром Табачником в.о. ректора Петро Єгоров – не набрав 30% голосів, необхідних для потрапляння до списку претендентів.

Таким чином, у кадрову комісію Міністерства освіти й науки, молоді та спорту подана лише одна кандидатура майбутнього ректора ДонНУ.

У середу, 15 грудня, повідомлялося про проведення обшуку співробітниками УБЕЗ у квартирі нового ректора університету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...