Суд відправив Луценка до Генпрокуратури

Четвер, 16 грудня 2010, 15:22

Печерський суд Києва вирішив не розглядати скаргу Юрія Луценка на постанову Генпрокуратури про порушення проти нього кримінальної справи.

Про це повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Під час судового засідання представник Генпрокуратури просив суд відмовити Юрію Луценку в задоволенні скарги на тій підставі, що подібні скарги розглядаються до моменту закінчення розслідування кримінальної справи, а слідство по цій справі вже завершено.

У той же час захисник лідера "НС" народний депутат Геннадій Москаль наполягав, що суд таки має розглянути скаргу по суті, оскільки розгляд скарги в суді затягнувся саме з вини Генпрокуратури, яка вчасно не надала суду необхідних матеріалів, через що засідання декілька разів переносилось.

У результаті суд вирішив направити скаргу на розгляд Генпрокуратури.

"Суд постановив: скаргу захисника Фоміна Ігоря Юрійовича, подану в інтересах Луценка Юрія Віталійовича… передати до Генеральної прокуратури України для розгляду її в порядку, передбаченому статтею 110, 234 та 236 КПК України", — говориться в рішенні суду.

Адвокат Ігор Фомін вважає, що Генеральна прокуратура зробила все, щоб позбавити Юрія Луценка можливості захистити себе в суді на етапі слідства — суд декілька разів зобов’язував Генпрокуратуру надати матеріали, на підставі яких було порушено справу, але прокуратура ці матеріали не надавала.

Фомін заявив, що, можливо, сьогоднішнє рішення Печерського районного суду може бути оскаржене в Апеляційному суді.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...