Литвин вже бачить, чому МВФ не дасть грошей

П'ятниця, 17 грудня 2010, 17:58

Спікер Володимир Литвин не виключає, що блокування роботи Верховної Ради вплине на рішення МВФ про черговий транш кредиту для України.

Про це він заявив в п’ятницю в інтерв’ю телеканалу "Рада".

"Давайте відверто скажемо: 20 грудня Рада директорів МВФ буде розглядати питання про надання Україні чергового траншу кредиту. Якщо не будуть прийняті ті рішення, які містяться в зобов’язаннях України перед МВФ, ми не отримаємо кредити і не зможемо розв’язати фінансові проблеми в країні. Блокування мало на меті зірвати й бюджетний процес", - наголосив він.

Спікер пропонує народним депутатам припинити конфлікти і шукати компроміс: "Я пропоную зупинитися. Зупинитися в цьому ражі звинувачень. Відповідальні всі, винні всі".

При цьому керівник парламенту заявив, що найбільшу відповідальність він покладає на себе: "Чому не було знайдено компроміс, чому так і не відбувся діалог і головне, що зробити, аби далі не опускати країну і не сіяти в українському суспільстві зневіру та навіть ненависть до влади".

Литвин заявив, що у четвер він протягом усього дня проводив переговори з керівниками фракцій, аби досягти консенсусу.

Керівник парламенту зазначив, що він розуміє позицію депутатів фракції "БЮТ-"Батьківщина", які "захищають свого лідера".

Проте при цьому висловив думку, що фракція БЮТ переслідує мету не тільки захистити лідера відповідної політичної сили, "але й взагалі заблокувати прийняття рішень в країні".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News