Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВЕНЕЦІАНСЬКА КОМІСІЯ ХОЧЕ ВІД ЯНУКОВИЧА НОВУ КОНСТИТУЦІЙНУ РЕФОРМУ

П'ятниця, 17 грудня 2010, 18:26

Венеціанська комісія радить Україні провести нову конституційну реформу.

Про це йдеться у схваленій у п'ятницю позиції Комісії щодо конституційної ситуації в Україні, передає УНІАН.

"Є багато проблем у нинішній Конституції, включаючи занадто великі повноваження президента України", - повідомив секретар Венеціанської комісії Томас Маркерт.

Секретар комісії зазначив, що "нова реформа мала б бути здійснена парламентом як всенародно обраним органом законодавчої влади".

"При цьому така реформа мала б створити більш чіткий механізм стримувань і противаг, а також передбачати судову реформу та зменшення повноважень Генпрокуратури", - цитує чиновника агентство.

Маркерт підкреслив, що у своєму рішенні Венеціанська комісія не оцінювала власне рішення Конституційного Суду про скасування реформи 2004 року, оскільки це не належить до її компетенції, а лише - конституційну ситуацію в країні.

Він додав, що думка Венеціанської комісії буде передана доповідачу Парламентської Асамблеї Ради Європи для врахування її при підготовці доповіді щодо конституційної ситуації в Україні.

Як відомо, 1 жовтня Конституцйний Суд скасував зміни до Конституції, внесені у 2004 році, і поновив дію Конституції 1996 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування