Луценко: "Мене намагаються прив’язати до справи про отруєння Ющенка"

Субота, 18 грудня 2010, 09:03

Лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко заявив, що його намагаються "прив’язати" до справи про отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

Про це він сказав в інтерв’ю "Дзеркалу тижня".

"Тепер мене намагаються прив’язати до справи про отруєння Ющенка", - зазначив Луценко.

Відповідаючи на питання, яким чином це намагаються реалізувати, він сказав: "Я давав підписку про нерозголошення. Нічого не можу коментувати".

"Піду давати свідчення лише після здачі крові самим потерпілим. Якщо він ігнорує повістки, чому в його справі мають допитувати мене?", - сказав політик.

Крім того, коментуючи зауваження про те, що, крім кримінальної справи, у якій йому висунуто звинувачення, прокуратура має ще певні питання до екс-глави МВС, Луценко заявив: "Так, у них там цілий конкурс абсурду проходив".

"Серед варіантів є ще нібито незаконне проведення двох святкувань Дня міліції, у 2008-му і 2009-му роках", - зазначив він.

"Була, виявляється, в 2001 році постанова Кабміну про те, що ресурси спецдоходів МВС можна витрачати лише на потреби підрозділів, які їх заробили. Це по-перше. А по-друге, була ще постанова про обмеження святкових заходів у період кризи", - сказав політик.

"Але ж у нас були урочисті збори з участю в одному випадку президента, у в другому — прем’єра. А як їм інакше було вручати нагороди? Об’їжджати 900 райвідділів? Чи передавати поштою? До речі, вартість букетів нагородженим і навіть вартість самих нагород теж зараховується як незаконне використання коштів", - додав Луценко.

Крім того, екс-міністр заявив: "Те, що я можу ні за що отримати великий строк, звісно, дуже прикро. Але будь-який строк для екс-міністра внутрішніх справ є питанням життя і смерті. З однієї простої причини".

"В одній зоні сидять кримінальні злочинці, яких ми пакували по 200 тисяч на рік. В іншій — колишні міліціонери, які потрапили туди внаслідок роботи служби внутрішньої безпеки. Де зволите утримувати Луценка?", - сказав він.

Крім того, Луценко підтвердив, що у справі щодо нього є свідчення його колишнього заступника Михайла Клюєва.

"З невідомих мені причин Клюєв справді стверджує, нібито я викликав його в кабінет, дав заготовлену від його імені резолюцію і сказав, що він повинен це підписати. Чим це підтверджується? Лише словами переляканої невідомо чим людини", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування