Цушко дозволив Ахметову купити дніпропетровський телеканал

Субота, 18 грудня 2010, 10:03

Антимонопольний комітет дозволив компанії TRK Media Holding Ltd. купівлю більше 50% акцій "Телевізійної служби Дніпропетровська" ("34" канал).

Як пише газета "Дело", ця кіпрська компанія є власником 99% ТОВ "Медіа група "Україна", яке входить до групи СКМ.

За даними видання, до недавніх пір 32% каналу знаходилися в комунальній власності Дніпропетровська, ще 32% належали депутатові від БЮТ Михайлу Соколову, а ще 36% перебували у власності ТОВ "Агро-весна", яке контролюють екс-керівники каналу Євген Надіон та Володимир Білий.

У групі СКМ газеті підтвердили факт придбання дніпропетровського муніципального телеканалу.

"Одним із напрямків нашого телевізійного бізнесу є розвитку регіонального мовлення. Тому, отримавши, цікаву з нашої точки зору пропозицію про покупку пакету акцій каналу, ми прийняли позитивне рішення", - зазначила прес-секретар СКМ Ганна Терехова.

"До прийняття рішення про формат роботи каналу в подальшому, він буде продовжувати працювати в поточному режимі. Також не зазнає істотних змін і команда каналу", - повідомила вона.

"Останні кілька років за контроль над телеканалом боролася велика кількість різних сторін. Так, на посилення впливу на нього претендували і недавні власники - міськрада і депутат Михайло Соколов", - пише видання.

"Також інтерес до каналу виказував глава правління торгово-промислової корпорації "Алеф" Вадим Єрмолаєв, який володіє декількома дніпропетровськими ЗМІ, зокрема, інформагентством "Новий міст", газетою "Лівий берег", - йдеться у публікації.

Як відомо, 100% акцій СКМ належать Рінату Ахметову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування