У Могилевича назвали документи Wikileaks "чутками й домислами"

Четвер, 2 грудня 2010, 11:05

Захист бізнесмена Сергія Шнайдера (Семена Могилевича) називає домислами публікації на сайті Wikileaks про його зв'язки з кримінальним світом і вплив у газовій сфері.

"Щодо мого клієнта порушена лише одна справа, пов'язана з "Арбат-Престижем", належить вона до категорії податкових злочинів, там немає ні газу, ні оргзлочинності", - сказав "Інтерфаксу" адвокат Шнайдера Олександр Погонщиков.

Він додав, що "винною людина може бути визнана лише за вироком суду - це декларація прав людини".

"Все інше – це вимисли, домисли й чутки", - сказав адвокат.

"Інформацію на сайті Wikileaks повинні оцінювати політологи й ті, кому це належить", - додав він.

Згідно з опублікованими сайтом Wikileaks секретними документами держдепартаменту США, американські дипломати отримали інформацію, відповідно до якої поставки газу з Росії в Європейський союз і в Україну почасти залежать від російської мафії.

"Уже давно висуваються припущення, згідно з якими ватажок російської мафії Семен Могилевич таємно отримав частку в зареєстрованій у Швейцарії RosUkrEnergo", - пише "Гардіан" із посиланням на документ Wikileaks.

Крім того, співвласник RosUkrEnergo Дмитро Фірташ зізнався, що був пов'язаний із Могилевичем.

"У ході конфіденційної бесіди з послом США в Києві Вільямом Тейлором він визнав, що в його газовому бізнесі "реальну силу" представляє саме Могилевич.

За даними Wikileaks, Фірташ також заявив, що в Україні у 1990-ті роки було неможливо займатися бізнесом без укладання угод із різними злочинними угрупованнями.

"Він визнав, що у нього є зв'язки з представником російського кримінального світу Семеном Могилевичем і підкреслив, що перед тим, як почати свій бізнес, йому потрібно було отримати схвалення у Могилевича", - говориться у звіті американського посла за підсумками зустрічі з українським підприємцем.

"США вважають, що Могилевич - один із найсильніших ватажків мафії у світі. У Вашингтоні впевнені, що в 1990-ті роки він створив найсильніше злочинне угруповання Східної Європи. Він фігурує у списку 10 найбільш розшукуваних ФБР утікачів: вважається, що Могилевич причетний до шахрайської операції, яка принесла багатомільйонний дохід і яка пов’язана з компанією, що базується в Пенсільванії", - зазначає "Гардіан".

Як відомо, колишній глава "Арбат-Престижу" Володимир Некрасов і його компаньйон Шнайдер були затримані 23 січня 2008 року.

За версією слідства, Некрасов і Шнайдер у 2005-2006 р. внесли в податкові декларації свідомо хибні дані й "Арбат Престиж" ухилився від сплати податків на 115 млн руб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування