Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЦВК кажуть, що не тринькали гроші на виборах президента

Понеділок, 20 грудня 2010, 09:43

Центрвиборчком називає звіт Рахункової палати, у якому ЦВК звинувачується у завищенні суми коштів для проведення виборів, необґрунтованим.

"Центральна виборча комісія категорично не погоджується з наведеними висновками, вважаючи їх безпідставними та упередженими", - йдеться у заяві ЦВК.

Відомство зазначає, що співробітники Рахункової палати повинні знати, що у структурі витрат на вибори більше 85% складає заробітна плата членів виборчих комісій.

У ЦВК наголосили, що протягом 2004-2010 років мінімальна заробітна плата в Україні зросла в 3,2 рази, "що і зумовило зростання загальних витрат на проведення виборів президента у 2010 році порівняно з 2004 роком".

"Тому робити порівняння витрат на вибори президента у 2004 та 2010 роках без врахування зазначеного фактору є економічно неграмотним і соціально шкідливим", - сказано у заяві.

"1,1 мільйонів гривень бюджетних коштів, які, на думку Рахункової палати, ЦВК використала "неефективно" складають лише 0,1% загального обсягу витрат на підготовку та проведення виборів президента у 2010 році", - заявляє ЦВК.

Відомство зазначає, що в ході перевірки завідомо ігнорувались аргументи Центральної виборчої комісії щодо об'єктивної необхідності низки витрат.

"Зокрема, Рахункова палата стверджує, що у 2009-2010 роках комісією було витрачено 2,7 млн. гривень через недоліки в системі Державного реєстру виборців. Між тим, Рахунковій палаті були надані письмові пояснення, що зазначені закупівлі були здійснені у зв'язку із внесенням 21 серпня 2009 року змін до закону України "Про Державний Реєстр виборців", - зазначили у ЦВК.

Також, на думку членів ЦВК, про непрофесіоналізм Рахункової палати свідчить той факт, що, за її твердженням, починаючи з 2005 року, загальні витрати на створення Реєстру становили 152,3 млн. гривень, у той час як, насправді, закон про Держреєстр був прийнятий лише у 2007 році.

Загальні витрати з Державного бюджету на створення та обслуговування Реєстру у 2007-2010 роках склали 84,8 млн. гривень.

Як відомо, Рахункова палата оприлюднила звіт, у якому було сказано, що ЦВК завищує суми коштів, необхідних для проведення виборів.

За даними Рахункової палати, на чергові вибори президента з держбюджету витрачено близько 1,1 млрд. грн. – у 2,4 рази більше, ніж на вибори 2004 року.

За даними відомства, понад встановлену норму було виготовлено майже 246 тис. виборчих бюлетенів на суму 131,8 тис. грн.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: