Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ готовий припинити бойкот заради бюджету

Понеділок, 20 грудня 2010, 11:13

Фракція БЮТ братиме участь у розгляді проекту Держбюджету на 2011 рік.

Про це заявив віце-спікер Микола Томенко, відповідаючи на питання, чи буде БЮТ відсутнім на всіх засіданнях парламенту.

"Ми обговорювали це на фракції і багато з наших колег наполягали на тому, щоб під час бюджетного питання наша позиція була почута. Я можу точно сказати, що це єдине питання, в якому ми точно братимемо участь, оскільки ми не хотіли б, щоб бюджет в цілому виглядав так само, яким він був проголосований у першому читанні", - сказав він.

На запитання, як він ставиться до того, що Партія регіонів пропонує розібратися з конфліктом у Верховній Раді без залучення правоохоронних органів, Томенко відповів, що не бачить предмету для переговорів доти, доки влада не зробить конкретних кроків на зустріч опозиції.

"Мене радує, що після стільців нам пропонують дружити сім’ями. Ми будемо радитися, але поки що я не бачу предмету для переговорів, оскільки ми пропонуємо конкретні дії, а нам пропонують чаю попити", - сказав Томенко.

На його переконання, конкретними кроками влади у даній ситуації могло б бути подання до Генпрокуратури від президента Віктора Януковича на своїх підлеглих міністра екології Миколу Злочевського та голову Укрспецекспорта Юрія Саламатіна, які брали участь у нападі на депутатів.

"Для нас є принциповим відкриття кримінальних справ. І я дивуюся, чому президент досі не подав в прокуратуру на тих видатних діячів, яких він призначав. Було б соромно президенту говорити про політичну культуру в такому разі", - сказав він.

"Президенту можна було б звернутися до прокурора і сказати: прошу відкрити кримінальну справу стосовно моїх підлеглих, які вже півроку злочинно порушують Конституцію, бо сумісники… І далі їх звільняють з посад. От такого президента я би поважав, хоча і не голосував за нього", - додав Томенко.

Як відомо, БЮТ відмовляється брати участь у засіданнях парламенту доти, поки не будуть порушені кримінальні справи стосовно "регіоналів", які побили представників опозиції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування