БЮТ вимагає звільнити міністрів, які били депутатів

Вівторок, 21 грудня 2010, 09:23

БЮТ вимагає звільнення з посад урядовців, які брали участь у бійці в парламенті.

Про це з трибуни заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

"Проігнорувавши цю вимогу, керівництво виконавчої вертикалі прийме на себе політичну відповідальність за події минулого тижня", - зазначив він.

Також БЮТ вимагає "негайно притягти до відповідальності учасників розправи, які безпосередньо били людей". "І особливо тих з них, хто не вперше взяв участь у побитті", - додав Кириленко.

"Треба невідкладно запросити до парламенту керівництво Генпрокуратури та заслухати про хід розслідування цієї резонансної і ганебної для країни справи", - заявив БЮТівець.

Крім того, БЮТ вимагає "припинити політичні репресії та використання з цією метою силових структур" та "закрити кримінальні справи, які сфабриковано для політичного переслідування Юлії Тимошенко, її представників та інших представників опозиції".

"Негайно мають бути звільнені всі політв’язні, єдина провина яких полягає у тому, що вони повертали державі майно, яке в сумнівний спосіб були приватизоване", - зазначив Кириленко.

"Ми також вимагаємо ухвалення в цілому закону про опозицію, що забезпечить дієвий механізм контролю за владою", - заявив він.

За словами Кириленка, "без виконання цих вимог повернення парламенту до нормальної роботи…є неможливим".

"Курс на застосування в Україні авторитарних механізмів, на згортання демократії, призвів до нульових можливостей опозиції. Позбавив її будь-яких парламентських важелів впливу на ситуацію в Україні та реального захисту людей", - зазначив БЮТівець.

Крім того, лідер фракції НУНС Микола Мартиненко заявив, що ця фракція також вимагає звіту генпрокурора щодо подій у Верховній Раді.

Як відомо, 16 грудня ввечері у Верховній Раді сталася бійка депутатів фракцій Партії регіонів і БЮТ, яка завершилася травмами для кількох парламентаріїв та госпіталізацією частини "бютівців".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування