Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко отримає п'ять років умовно?

Середа, 22 грудня 2010, 09:36

Юлію Тимошенко можуть засудити до п'яти років з відстрочкою виконання вироку на два роки.

Про це заявило джерело у фракції БЮТ, повідомляє газета "Сегодня", яка входить до групи СКМ Ріната Ахметова.

"Порушення закону було - значить, справу спокійно можна доводити до суду. Але зрозуміло, що цілі у цієї справи чисто політичні. Основний розрахунок - не допустити Тимошенко на парламентські вибори-2012 ні на чолі партійного списку, ні за "мажоритаркою", - сказав він.

"Для цього недостатньо завести справу - за законом підслідний може балотуватися в депутати. Тому справу доведуть до суду і вироку", - зазначив співрозмовник.

За його словами, "кращим для влади моментом для суду є кінець 2011 року: буде достатньо часу, щоб Тимошенко пройшла всі апеляції і вирок набув чинності", йдеться у публікації.

"Швидше за все, їй дадуть років п'ять, з відстрочкою виконання вироку на два роки, тобто засудять, але не посадять. Що, власне, і потрібно владі: з одного боку, з чинним вироком Тимошенко не зможе балотуватися, з іншого - не стане мученицею", - зазначив співрозмовник.

Крім того, політолог Михайло Погребинський заявив: "Безумовно, у випадку з Тимошенко у нинішньої влади існує емоційна складова - вона неодноразово ображала регіоналів і особисто Януковича".

"Тому явно простежується мета - витіснити її з політичного поля раз і назавжди. Для цього, з одного боку, використовується кримінальне переслідування, з іншого, режим найбільшого сприяння "Свободі", яка відбирає електорат у БЮТ", - сказав він.

"Але у випадку з вироком, думаю, влада відкине емоції - тобто Тимошенко засудять, але вона не сяде. Посадити її - це гірше, ніж злочин, це помилка", - вважає політолог.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування