Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко зможе скликати "міні Майдан" - експерт

Середа, 22 грудня 2010, 18:10

Розслідування кримінальної справи проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко лише сприятиме зростанню її рейтингу.

Таку думку озвучив у середу президент аналітичного центру "Відкрита політика" Ігор Жданов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я впевнений, що такими діями тільки підвищується рейтинг Тимошенко", - сказав він.

Експерт вважає, що метою таких дій влади є "політично придушити опозицію".

"Головна інтрига була в тому, щоб притягти Тимошенко і Луценка до відповідальності, щоб вони отримали судовий вирок, однак суд має винести умовний вирок, який з одного боку дасть підстави говорити, що це репресії, а з іншого - це заборона і Луценко і Тимошенко балотуватися до парламенту", - заявив Жданов.

Він також допустив, що у випадку, якщо "такий план" влади буде здійснюватися до кінця, то в результаті в Україні може виникнути "міні Майдан".

"Я впевнений, що у Тимошенко знайдеться кілька тисяч прихильників, які прийдуть і під суд, і під СІЗО, і там будуть серйозні акції громадського протесту, які можуть закінчитися не дуже добре з точки зору здоров'я тих або інших людей", - припустив експерт.

Він також додав, що у разі виникнення таких протестів, влада буде досить серйозно реагувати, не виключено, що буде застосована сила, що "значно загострить критичне ставлення міжнародної спільноти до України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування