Тігіпко обіцяє не чіпати працюючих пенсіонерів, а лише держслужбовців

П'ятниця, 24 грудня 2010, 10:10

Після запровадження Пенсійної реформи обмеження пенсій для працюючих пенсіонерів торкнеться лише категорії державних службовців.

Про це заявив віце-прем’єр Сергій Тігіпко, виступаючи у парламенті у п’ятницю.

Він спростував інформацію про те, що у Пенсійній реформі, підготовленій урядом, є норма про обмеження пенсій працюючим пенсіонерам.

"Всі працюючі пенсіонери, а це близько 3 мільйонів людей, практично не відчують жодних змін. Закон не передбачає, щоб працюючі пенсіонери щось втрачали", - сказав Тігіпко.

"Ще раз хочу звернутися до шахтарів, військових, інших категорій: уряд зацікавлений, щоб ці люди залишалися на робочих місцях. Тому що від них у першу чергу йде сплата у Пенсійний фонд і ніхто не хоче, щоб вони йшли", - додав він.

Водночас, за словами Тігіпка, ця норма у перспектив торкнеться державних службовців і 10 категорій, які до них прирівнюються.

"Йдеться про те, що ця категорія зможе отримувати під час продовження своєї роботи не пенсію, яка б дорівнювала 80% їхнього заробітку, а приблизно 50%. Заробітну платню вони будуть отримувати", - сказав він.

Тігіпко також зазначив, що для держслужбовців і категорій, прирівняних до них, у новому законодавстві також існує норма про те, що пенсійний вік для чоловіків з 2012 року буде підвищено на два роки.

Крім того, віце-прем’єр заявив, що вчителі, медики та працівники культури, які будуть мати повний пенсійний стаж, після впровадження пенсійної реформи одноразово разом з пенсією отримають ще суму, що дорівнює 10 нарахованим пенсіям.

"Коли людина відпрацює повний стаж і буде виходити на пенсію - це стосується вчителів, лікарів і працівників культури - одноразово зі своєї пенсії вона отримає 10 нарахованих пенсій", - сказав Тігіпко.

"У середньому, якщо вчитель сьогодні отримує приблизно 1200 гривень пенсії, коли він виходить на пенсію, то отримає зі своєю пенсією ще 12 тисяч гривен", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
21:39
В порту на Одещині росіяни знищили агропродукцію, яка направлялась до Азії та Африки
21:36
Через російський обстріл передмістя Херсона загинула літня жінка
Усі новини...