На Луценка завели 3 справи. Йому "світить" 12 років

Вівторок, 28 грудня 2010, 09:25

За висунутими генпрокуратурою звинуваченнями екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Радіо Свобода, зазначаючи, що проти Луценка порушено 3 кримінальні справи.

Так, на початку листопада проти нього порушили кримінальну справу про привласнення ним державного майна.

Луценка звинувачують у незаконному оформленні на роботу в МВС і в порушеннях, пов'язаних з наданням квартири і нарахуванням пенсії колишньому водію Леоніду Приступлюку.

Також Генпрокуратура порушила кримінальну справу, згідно з якою Луценку інкримінують безпідставне продовження термінів стеження за одним з підозрюваних в отруєнні Ющенка.

Крім того, адвокат Луценка Ігор Фомін повідомив, що Луценко був затриманий в рамках розслідування нової кримінальної справи, у якій він є підозрюваним.

Водночас він сказав, що йому достеменно невідомо, з якого питання було порушено третю кримінальну справу.

"Це затримання було не по справі його водія, а у тій справі, за якою ми не отримали постанову про порушення. У чому він підозрюється, ми не знаємо. Лише здогадуємося, що це справа виникла в рамках справи про отруєння Ющенка", - зазначив Фомін.

Радіо Свобода зазначає, що Луценко - сьомий представник уряду Юлії Тимошенко, який зустрічатиме Новий рік у СІЗО.

За відомостями офіційних представників генеральної прокуратури, проти членів попереднього Кабінету міністрів вже порушено майже двадцять кримінальних справ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування