Симоненко заради Луценка від святкового застілля не відірветься

Вівторок, 28 грудня 2010, 15:52

Лідер Компартії Петро Симоненко вважає передчасним проведення позачергового засідання сесії Верховної Ради в зв'язку з арештом колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"Для того, щоб провести позачергове засідання, ми повинні дати собі відповідь: які питання ми б хотіли розглянути на цьому засіданні. Якщо це спроба зняти проблему відповідальності тих чи інших чиновників за те, що вони вчинили, займаючи ту чи іншу посаду, то цього не слід робити", - сказав Симоненко на прес-конференції у вівторок у Києве, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Разом з тим, він підкреслив, що якщо "якщо будуть діяти незаконними методами (стосовно арештованого), то тоді ми готові захистити інтереси цих людей".

Симоненко переконаний, що відповідальність за свої дії повинні нести всі, незалежно від політичної приналежності.

"Представники Партії регіонів, ті, хто перебуває під владою, повинні також бути під контролем щодо того, як вони використовують свої повноваження", - сказав він.

Як повідомлялося, 26 грудня колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко був затриманий біля свого будинку. 27 грудня Печерський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у виді утримання під вартою.

Фракція "Наша Україна - Народна самооборона" запропонувала провести 31 грудня позачергове засідання Верховної Ради для заслуховування генерального прокурора України Віктора Пшонки щодо "виборчого застосування в Україні карного законодавства з метою політичних переслідувань".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування