Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азарову пропонують спочатку займатися "тінню", а потім людьми

Вівторок, 28 грудня 2010, 16:32

Пенсійну реформу слід відхилити принаймні до того часу, доки не будуть реалізовані кардинальні заходи з детінізації української економіки.

Про це заявив глава Федерації профспілок працівників малого та середнього підприємництва України В’ячеслав Рой, повідомляє УНІАН.

"Гроші на пенсії треба спочатку знайти у кардинальному зменшенні обсягів тіньової економіки", - вважає він.

"Допоки в Україні не віднайдеться хоча б один поважний експерт, який наважиться сказати, що обсяг нашої тіньової економіки становить менше третини від економіки офіційної (сьогодні експерти "дають" аж ніяк не менше 50%), доти жодна реформа, окрім тієї, яка безпосередньо "битиме" по тіньовій економіці і жорстко з нею пов’язаної корупції, не має шансів на успіх", - заявив глава профспілки.

На думку Роя, будь-яка реформа приречена на невдачу, якщо її не підтримує хоча б половина громадян країни.

"Соціологія каже, що сьогодні більш як 90% українців проти підвищення пенсійного віку. Тому переконати людей, що пропонований варіант пенсійної реформи – справедливий, владі буде дуже важко, практично неможливо", - сказав він.

"А проводити реформу, яку мільйони вважатимуть несправедливою, сподіваючись подолати неминучий спротив цих людей силовими методами, - дуже небезпечно", - додав експерт.

Рой вважає некоректними виправдовувати необхідність підвищення пенсійного віку в Україні посиланнями на практику європейських країн.

"Порівнювати Україну з Францією, де сьогодні підвищують пенсійний вік, некоректно. Спільна у нас тільки демографічна ситуація. Натомість величезна різниця у розмірі пенсій", - уточнив він.

Рой вважає, що від уряду слід вимагати законопроектів, які б суттєво скорочували обсяги тіньової економіки, які б збільшували надходження до Пенсійного фонду за рахунок "білих" зарплат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування