У Росії пообіцяли, що українську бібліотеку не закриють

Вівторок, 28 грудня 2010, 18:55

Міністерство закордонних справ Росії обіцяє зробити все необхідне для того, щоб бібліотека української літератури в Москві працювала.

Таку обіцянку послу України в РФ Володимиру Єльченко дали в російському МЗС, передає "Інтерфакс-Україна".

Директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин повідомив, що 28 грудня за дорученням глави МЗС Костянтина Грищенка Єльченко зустрівся із заступником глави зовнішньополітичного відомства РФ Григорієм Карасьовим у зв'язку з ситуацією навколо бібліотеки української літератури в Москві.

"Під час зустрічі глава диппредставництва України в Росії висловив стурбованість української сторони накладенням тимчасового обмеження роботи бібліотеки, як важливого центру культурно-освітнього української громади в російській столиці", - сказав Волошин.

Він додав, що Єльченко в ході зустрічі висловив переконання української сторони в тому, що ця ситуація створює негативний резонанс, який шкодить розвитку україно-російського співробітництва.

У свою чергу, за його словами, Карасьов погодився з тим, що це не внесе позитиву в розвиток україно-російського партнерства і запевнив Єльченка у тому, що мова про закриття бібліотеки або зміни її статусу і функцій не йде.

"Карасьов підкреслив, що МЗС Росії буде приймати всі необхідні зусилля для того, щоб бібліотека української літератури в Москві продовжувала свою роботу, як важливий центр задоволення культурно-освітніх прав етнічних українців, які проживають у Москві та інших регіонах РФ", - повідомив Волошин.

Він також додав, що МЗС України продовжує докладати усіх необхідних зусиль для того, щоб бібліотека української літератури швидше приступила до повноцінного функціонування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування