Семенюк: приватизація Укртелекому буде "похлєщє" Одеського припортового

Середа, 29 грудня 2010, 07:28

Спроба приватизації "Укртелекому" може мати серйозні правові наслідки, вважає колишня голова Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко.

Про це вона заявила в ефірі телеканалу ТВі, повідомляє прес-служба каналу.

Екс-голова ФДМ нагадала, що до сьогоднішнього дня в Україні діє указ президента, яким заборонено таку приватизацію.

"До того часу, поки не буде ухвалена нова програма приватизації, поки не ухвалять законодавство по приватизації, яке б відповідало європейським стандартам і передбачало безпосередню відповідальність інвестора за свої зобов’язання, і не буде галузевої програми, приватизація об’єктів-монополістів, і підприємств стратегічного призначення, заборонена", - наголосила Семенюк-Самсоненко.

"На сьогодні цей указ президента діє і указ Ющенка Янукович не відмінив. Це говорить про те, що сьогодні відбувся відбір оцінювача, відбувся відбір стартової ціни, а указ президента №200 чинний, і це може мати правові наслідки", - пояснила вона.

На думку Семенюк-Самсоненко, історія навколо приватизації Укртелекому буде тим більше скандальною, оскільки існує рішення Київського господарського суду про заборону втручатися у приватизацію підприємства.

"Корпоратизація Укртелекому відбулася у 1999 році. До статутного фонду Укртелекому включені гуртожитки, малосімейки, об’єкти соціальної сфери, дитячі садочки, пансіонати. Тобто, коли йшла корпоратизація, все це майно включили у вартість підприємства. І коли було прийнято рішення Київського господарського суду заборонити будь-кому втручатися у приватизацію, то перш за все принизили саму державу Україну, принизили РНБО, і самого президента, бо указ президента діє, і рішення РНБО діє", - сказала екс-голова ФДМ.

"Та й люди, які живуть у тих самих гуртожитках, у тих самих малосімейках, люди які працюють у дитячих садочках, їх сьогодні продали разом із їхнім помешканням. Їм навіть заборонили рішенням Київського господарського суду подавати до суду на захист своїх майнових прав!", - додала вона

"Тому тут, я думаю, буде "похлєщє" Одеського припортового…", - припустила Семенюк-Самсоненко.

Водночас, у ціну приватизації "Укртелекому", на її думку, "треба включати інтелектуальну власність, треба включати АG№3, який сьогодні – єдина ліцензія серед систем мобільного зв’язку тільки в Укртелекомі".

"На мою думку, цю вартість будуть довключати при оцінці. Я думаю, що цей об’єкт коштує не менше, ніж "Криворіжсталь". Не менше 25 мільярдів", - сказала Семенюк-Самсоненко.

Наразі, ТОВ "ЕСУ" – єдиний учасник конкурсу з продажу 92,79% акцій ВАТ "Укртелеком" – запропонувало за пакет 10,5 млрд. і 10 гривень (стартова сума становила 10,5 млрд. гривень).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування