В Європі обурені: Переслідування опонентів суперечить усім нормам

Середа, 29 грудня 2010, 08:11

У Європейській народній партії обурені зростанням в Україні тиску влади на опозицію і кримінальними переслідуваннями опозиційних лідерів.

Про це заявив генеральний секретар Європейської народної партії Антоніо Лопес-Істуріс у телефонній розмові з лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко.

"Ми обурені зростанням політично вмотивованого тиску з боку влади на опозицію та Вас особисто, як її лідера. Це є неприпустимим", - завив він, повідомляє прес-служба Тимошенко.

"Такі дії влади, на жаль, тільки віддаляють Україну від ЄС", - наголосив Лопес-Істуріс.

"У цій складній ситуації ми повністю підтримуємо Вас. Переслідування політичних опонентів суперечить усім європейським нормам та принципам", - додав генсек ЄНП.

Він також запросив Тимошенко у січні 2011 року відвідати Брюссель (Бельгія).

"Ми запрошуємо Вас відвідати Брюссель у січні для зустрічі з провідними європейськими політиками та для координації спільних дій щодо підтримки демократії в Україні", - сказав генеральний секретар Європейської народної партії.

У свою чергу, Тимошенко подякувала Європейській народній партії за солідарність та підтримку демократії в Україні і наголосила, що європейський вибір залишається головним пріоритетом для її політичної сили та більшості громадян України.

Як відомо, Європейська народна партія найбільш чисельно представлена в Європарламенті. Вона об‘єднує 73 партії з 39 країн Європи, в тому числі партії канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Ніколя Саркозі, прем‘єр-міністра Польщі Дональда Туска та інші партії-партнери.

Партія "Батьківщина" також має давні партнерські стосунки з ЄНП.

Наразі проти Тимошенко порушено кримінальну справу за нецільове використання коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу, і вона перебуває під підпискою про невиїзд.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування