Пшонка назвав "затримання року"

Середа, 29 грудня 2010, 11:45

Генпрокурор Віктор Пшонка вважає затриманням року затримання колишнього народного депутата Віктора Лозінського.

Про це він сказав у бліц-інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Пшонка також відніс до успіхів Генпрокуратури у 2010 році те, що "спрямовано до суду кримінальні справи по Лозінському, по Олексію Пукачу", а також появу присяги для прокурорів (її текст Верховна Рада затвердила в грудні цього року).

Крім того, підбиваючи підсумки року, він зазначив: "Ми доводимо до логічного завершення так звані "резонансні" справи, розслідування яких затягувалося роками. Тепер ці справи будуть передані до суду, і по них буде прийняте остаточне процесуальне рішення".

Водночас, "поразок" у діяльності Генпрокуратури Пшонка не бачить: "Поразок немає".

"У нас є розуміння, що нам потрібно докласти ще чимало зусиль для підвищення ефективності роботи прокуратури. Слід також поліпшувати координацію в роботі правоохоронної системи в цілому. Ми будемо посилювати й наш кадровий потенціал", - заявив він.

На запитання, якими будуть акценти в роботі органів прокуратури у 2011 році, генпрокурор сказав: "Закон один для всіх: незалежно від статусу й соціального стану; незалежно від партійності і політичних симпатій. Перед законом усі рівні: держслужбовці й підприємці, члени уряду й народні депутати, прокурори й судді".

"Найважливішим завданням у нашій роботі є боротьба з корупцією, хабарами на всіх рівнях влади. Будемо наводити лад у земельних правовідносинах, незаконно привласнена земля повернеться у власність держави", - додав Пшонка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...