Дружина Луценка спакувала чоловіку цукерки "Білочка" і зустріне новий рік під СІЗО

Четвер, 30 грудня 2010, 09:50

Дружині Юрія Луценка Ірині не вдалося зустрітися з чоловіком після суду й передати йому в СІЗО передачу.

"Уявляєте, щоб передати своїм близьким найнеобхідніші речі, треба займати чергу о 4 годині ранку!", - розповіла вона в інтерв'ю "Сегодня".

Ірина Луценко зазначила, що тільки близько 13 годин дня в середу дізналася про те, що чоловіка перевели з ізолятора СБУ на Лук'янівку.

"Мені зателефонував старший брат чоловіка Сергій і сказав, що чув заяву омбудсмена Ніни Карпачової, яка вже побувала у Юрія. Для нас це було повною несподіванкою", - сказала вона.

"Ми зі старшим сином Олександром негайно туди поїхали. З'ясували режим роботи. Розібралися з передачами. Я попросила наших знайомих почергувати біля СІЗО вночі. Сподіваюся, що завтра ми все-таки встигнемо що-небудь послати Юрі до Нового року... Хоча б дзеркало...", - додала Ірина.

За її словами, на суді Луценко був неголений, тому що у нього немає дзеркала.

"Я йому порадила в окуляри голитися", - сказала дружина Луценка.

Вона також розповіла, що на Лук'янівці познайомилася з жінками, які вже три доби не можуть передати продукти своїм рідним.

"Але як з'ясувалося, при СІЗО працює благодійний фонд, який доставляє затриманим все необхідне: від зубної щітки та продуктів харчування до електричної лампочки. Звичайно, за гроші", - сказала Ірина.

"Так що зовсім без нічого він не залишиться. Я взяла перелік товарів і в крайньому випадку зроблю замовлення. Втім, я все-таки сподіваюся, що він отримає передачу, зібрану моїми руками, а не казенну!", - додала вона.

Дружина Луценка розповіла, що вже поклала в передачу для чоловіка "півкілограма його улюблених цукерок "Білочка" та мандарини, два светри, ковдру, подушку і теплий плед".

"А також книгу Солженіцина "Червоне колесо" (він її читав перед затриманням) і альбом з сімейними фотографіями. Адже ми з Юрою завжди зустрічали Новий рік у родині. Їздили з дітьми до моїх батьків на Рівненщину. Може, він гортатиме альбом і йому буде трохи легше...", - сказала вона.

У новорічну ніч дружина Луценка з сином має намір піти до стін СІЗО і запустити феєрверк.

"Щоб Юра знав - ми поруч з ним. Сподіваюся, що вікна його камери виходять на вулицю", - сказала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування