Хорошковський, Могильов і Пшонка не помітили політичних переслідувань

Четвер, 30 грудня 2010, 10:34

Генпрокуратура запевняє, що в затриманнях колишніх посадовів немає політичної складової та не було процесуальних порушень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ за підсумками колегії від 29 грудня.

На колегію були запрошені голова Служби безпеки Валерій Хорошковский, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, омбудсмен Ніна Карпачова, заступник міністра внутрішніх справ - начальник Головного слідчого управління Василь Фаринник, керівники слідчих управлінь Служби безпеки та податкової міліції, правозахисник Едуард Багіров.

В ГПУ відзначили, що після того, як було порушено низку кримінальних справ стосовно високопосадовців на адресу правоохоронних відомств пролунали звинувачення у політичному переслідуванні опозиції.

"Така ситуація не нова. Щоразу, коли органи прокуратури викривають корупційні дії політиків чи посадовців, розпочинається жорстка протидія із залученням усіх можливих засобів. Водночас з цим відбувається маніпулювання свідомістю громадян, яким нав’язується думка про "заполітизованість" правоохоронних органів", - йдеться в заяві.

"Не секрет, що йдеться про злочини в економічній сфері. Ці збитки підтверджено актами КРУ, Рахункової палати, незалежними міжнародними аудиторами. Сума заподіяної шкоди по всім кримінальним справам, порушеним щодо високопосадовців, становить мільярди гривень та мільйони євро", - вказують у ГПУ.

На колегії працівники прокуратури, які безпосередньо залучені до розслідування цих кримінальних справ, здійснення прокурорського нагляду і їх судового розгляду надали присутнім "повну і об’єктивну інформацію".

"Процесуальних порушень по жодній кримінальній справ не виявлено. У всіх цих затриманнях немає і жодних політичних підстав. На Колегії було наголошено на необхідності повернення вкрадених грошей в казну держави", - зазначили в Генпрокуратурі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування