Медведєв і Путін привітали Януковича з відносинами

Четвер, 30 грудня 2010, 17:58

Президент Росії Дмитро Медведєв і російський прем'єр Володимир Путін мають намір в 2011 році нарощувати динаміку відносин з Києвом.

Про це йдеться у вітаннях політиків з наступаючими святами направлених президентові України Віктору Януковичу, повідомляє прес-служба посольства Росії в Україну.

"Минулий рік став періодом реального зміцнення російсько-українських відносин, які впевнено повертаються в русло добросусідства і справжнього стратегічного партнерства", - йдеться у привітанні Медведєва.

Підтвердженням цього він назвав безпрецедентний за інтенсивністю, продуктивний політичний діалог, високі темпи зростання в сфері торговельно-економічного співробітництва, просування в реалізації спільних масштабних інтеграційних проектів.

Президент Росії заявив, що серйозний позитивний імпульс отримали міжрегіональні зв'язки і контакти в гуманітарній сфері, підвищується ефективність координації підходів двох країн до актуальних питань регіонального та міжнародного порядку денного.

"Підписані в 2010 році важливі міждержавні та міжурядові угоди відкривають нові можливості для нарощування ефективної взаємодії в усіх без винятку сферах. Вважаю це нашою загальним пріоритетним завданням", - заявив президент Росії.

"Особлива роль у її виконанні належить російсько-українській міждержавній комісії, яка вже запрацювала на повну силу. На минулих у Києві і в Москві засіданнях комісії ми разом визначили стратегічний курс розвитку наших відносин", - наголошується у привітанні.

Медведєв переконаний, що в 2011 році спільними зусиллями сторони доб'ються відчутних результатів у реалізації намічених планів - "на благо наших братських народів, об'єднаних багатовіковими традиціями дружби та духовними цінностями".

У свою чергу Путін у своєму привітанні сказав: "Із задоволенням зазначаю, що спільними зусиллями нам вдалося вивести відносини Росії і України на новий якісний рівень, відновити справжню взаємну довіру і партнерство, домогтися реальних досягнень у всіх областях".

Він упевнений, що в наступаючому році Україна і Росія будуть нарощувати динаміку російсько-українського співробітництва, створювати сприятливі умови для запуску нових спільних проектів в області енергетики, промисловості, авіа- і суднобудування, транспорту і високих технологій.

"Це, безумовно, відповідає корінним інтересам народів наших країн, стабільності і безпеки на Європейському континенті", - додав прем'єр Росії.

Путін також направив привітання своєму українському колезі Миколі Азарову.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування