Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ: влада Януковича практикує тортури

П'ятниця, 31 грудня 2010, 13:15

В боротьбі з опозицією влада не просто практикує політичні репресії, а не цурається прямих тортур.

Про це йдеться в заяві політради партії "Батьківщина" та Блоку Юлії Тимошенко.

Так, згідно з заявою, 30 грудня тортури були застосовані до Юлії Тимошенко.

"Допит у кримінальній справі про нібито використання екологічних коштів на виплату пенсій мільйонам українських громадян тривав 11 годин 30 хвилин. З грубим порушенням Кримінально-процесуального кодексу. Без жодної перерви та відпочинку. Без води. Без їжі", - наголошується в заяві.

"В Україні політичним псевдокримінальним переслідуванням піддаються десятки людей, долі яких ламаються репресивною машиною Януковича", - додається в документі.

"Але окрім політичної, є ще й морально-етична складова того, що відбувається, яка демонструє особливу жорстокість та мстивість влади. Це те, що чесні українські журналісти назвали "звичайним садизмом", - додається в заяві.

"Всім слід пам’ятати, що диктатори панують тільки тоді, коли мільйони мовчать", - наголошує Батьківщина.

"Садистські нахили Януковича та тортури його слідчих не зламають опозицію. Ми вистоїмо, бо віримо в Україну", - сказано в заяві.

Також в документі нагадується, що Тимошенко обмежили в праві вільного пересування, Юрія Луценка, який не ухилявся від слідства, "затримали у вихідний день, за участі спецзагону СБУ, демонстративно, на очах у рідних".

"Євгена Корнійчука кинули за грати саме в той день, коли у нього народилася донька, яка згодом потрапила до реанімації, та й мати новонародженої тепер перебуває у важкому стані. Цькують Тетяну Слюз, яка одна виховує сина", - додається в заяві.

"За захист державних інтересів Ігоря Діденка, як і Анатолія Макаренка, кинули за грати, попри те, що у нього на утриманні - четверо дітей, наймолодшому з яких нема і року, та літня мати-інвалід, прикута до ліжка", - сказано в заяві.

Водночас БЮТ додає, що сина наближеного до Януковича високопосадовця - Демішкана, "чия участь у вбивстві повністю доведена слідством, випустили на волю".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування