Герман запевнила, що Янукович в синагогу не збирається

Понеділок, 6 грудня 2010, 15:58

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман повідомила, що не бачила у планах Віктора Януковича відвідин синагоги.

Про це вона сказала в коментарі ІМК.

"Президент привітав євреїв з їхнім святом. Я не бачила в його плані відвідування синагоги. Президент з великою повагою ставиться до всіх свят національних меншин в Україні", - сказала Герман.

За її словами, президент "завжди ходить до храмів тієї церкви, до якої він належить з дитинства, в якій він хрещений, і до якої він ходив завжди, незважаючи на те чи він був в опозиції, чи став президентом".

"Він не вибирає собі віру в залежності від того, що йому пізніше це може дати. Віра президента не залежить від того, скільки він термінів буде очолювати державу", - наголосила Герман.

Як відомо, раніше головний рабин України Моше Реувен Асман заявив, що сподівається на відвідини Януковичем центральної синагоги в Києві з нагоди Хануки.

За його словами, існує таке повір'я, що якщо кандидат у президенти або президент, який бажає продовжити свої повноваження на другий термін, запалить свічу в синагозі на Хануку, то його бажання здійсниться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування