Лозінський стверджує, що не стріляв у свою жертву

Понеділок, 10 січня 2011, 19:01

Екс-депутат Верховної Ради Віктор Лозінський заперечує факт застосування зброї проти жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника.

У ході дачі свідчень на судовому засіданні Дніпровського районного суду Києва в понеділок він аргументував це тим, що у нього з собою на той момент зброї не було, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Якщо б в автомобілі була якась зброя, я б її якось використовував у відповідності з виниклою ситуацією", - сказав Лозинський.

При цьому на запитання прокурора, яким же чином Олійнику було нанесено вогнепальне поранення, екс-депутат сказав, що йому б самому було цікаво дізнатися про це у слідства.

У той же час Лозинський заявив, що Олійник сам зробив у його бік два постріли і під час боротьби йому вдалося вибити у стріляючого пістолет, однак той встиг нанести йому кілька ударів ножем, який тримав в іншій руці.

Також екс-депутат відкинув звинувачення щодо того, що він заволодів автомобілем марки ВАЗ-2101, який належав місцевому мешканцю Віктору Лабчінскому, а потім спалив цей транспортний засіб.

На підтвердження своїх слів Лозинський зачитав суду судове рішення від 24 вересня минулого року, яким за вчинення вказаного злочину до 5 років ув'язнення були засуджені двоє громадян.

У свою чергу, екс-прокурор Голованівського району Євген Горбенко заявив суду, що він відмовляється давати пояснення з приводу події, яка сталася між Лозинським і Олійником, пославшись на стрес після затримання.

При цьому під час одного з допитів Горбенко заявляв, що ні у Лозинського, ні в нього, ні у екс-начальника Голованівського райвідділу міліції Михайла Ковальського при собі не було зброї.

Під час зустрічі з Олійником одяг останнього мав брудний вигляд і був в крові.

Горбенко заявляв, що Олійник під час зустрічі з Лозінським зробив у його бік щонайменше один постріл.

При цьому під час іншого допиту Горбенко заявив, що в автомобілі, яким керував Лозінський, на задньому сидінні лежала рушниця, приклад якої впирався в коробку передач.

Тоді екс-прокурор заявляв, що Олійник ніяких пострілів не робив, хоча пістолет і ніж дійсно тримав у руках.

Після того як Лозинський вибив один пістолет з рук Олійника, останній почав тікати, однак екс-депутат, побачивши у нього в руках другий пістолет, сів за кермо автомобіля, наздогнав його біля крайки лісу і приблизно з 10-15 метрів двічі вистрілив в його бік, один раз потрапивши в землю, а інший - у ногу Олійника.

Також Горбенко підтвердив, що ще до розв'язки конфлікту Лозинський дзвонив до райвідділу з проханням викликати наряд міліції, такі ж дії після прибуття на місце події зробив і Ковальський.

У судовому засіданні оголошено перерву до 11.00 11 січня. Таким чином, у вівторок суд продовжить заслуховувати пояснення підсудних.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News