Янукович обіцяє підвищення зарплат чиновникам

Середа, 12 січня 2011, 18:19

Частину коштів зекономлених на скороченні чиновників внаслідок адміністративної реформи потрібно спрямувати на підвищення ефективності роботи держслужбовців.

Таку думку озвучив президент Віктор Янукович під час зустрічі з головами облдержадміністрацій та кандидатами на посади голів райдержадміністрацій.

"Я хотів, щоб ви почули: якщо ми скорочуємо 50% апарату уряду, то як мінімум від 100% коштів, які будуть звільнятися, 50% треба спрямовувати на підвищення заробітних плат. А це означає підвищення мотивацій, боротьбу з корупцією, залучення до роботи фахівців високого рівня", - наголосив президент.

Янукович підкреслив, що реформа державного управління і бюджетна політика на наступний рік тісно пов’язані між собою.

Президент зауважив, що бюджет на 2011 рік сформовано на новій податковій базі, головне завдання якої – забезпечити умови для сталого зростання, підвищити соціальні стандарти.

"Це - бюджет реформ і розвитку. Він спрямований на удосконалення всіх напрямків життя нашої країни", - заявив Янукович, додавши, що пріоритетними були і залишаються соціальні видатки.

"Я вимагатиму неухильного забезпечення запланованого у бюджеті збільшення розмірів прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати", - сказав він.

Президент, окрім того, наголосив на важливості забезпечення якнайшвидшого переходу до програмно-цільового підходу у плануванні та використанні бюджетних коштів.

"На цей рік 42 мільярди гривень - бюджет розвитку регіонів країни, які будуть спрямовані на регіональні проекти", - повідомив Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування