Ющенко сподівається відвоювати Героя для Бандери

П'ятниця, 14 січня 2011, 10:37

Екс-президент Віктор Ющенко і його політична сила мають намір відстояти присвоєння звання Героя Степану Бандері і Роману Шухевичу.

Про це в інтерв’ю "Україні молодій" розповіла прес-секретар Ющенка Ірина Ванникова.

"Наша Україна" вживає всіх можливих засобів, аби відвоювати Героїв для Бандери і Шухевича, і особисто Віктор Ющенко буде втручатися у цю неприємну і ганебну для України ситуацію", - сказала вона.

На питання, яким чином це відбуватиметься, Ванникова відповіла:

"Передусім у судовому порядку. Юристи "Нашої України" вже подали касаційні скарги на рішення донецьких судів до Вищого адміністративного суду".

"Шухевич і Бандера для великої частини нашого суспільства назавжди залишаться Героями України незалежно від того, будуть вони офіційно визнані відповідним званням, чи нi. І нинішня влада має змиритися з цим, а не припускатися великої помилки — продовжувати роз’єднувати країну й налаштовувати багатьох громадян проти себе", - додала вона.

Ванникова також звернула увагу на "юридичний казус" під час скасування указу Ющенка про присвоєння Бандері Героя.

"Володимир Оленцевич позивався до інституції президентства, яка видає відповідні укази, а не конкретно до президента Ющенка. Це означає, що він поставив під сумнів легітимність інституту президентства взагалі. І якщо є такий правовий прецедент, то значить можна відняти звання і в тих Героїв, яких нагородили за часiв президентства Кучми чи Януковича. І взагалі скасувати через суд будь–який президентський указ!", - сказала вона.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News