ДАНИЛИШИН ХОЧЕ ПОВЕРНУТИСЯ

П'ятниця, 14 січня 2011, 18:23

Екс-міністр економіки Богдан Данилишин має намір довести свою правоту і повернутися в Україну.

Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо "Свобода" після того як був випущений на свободу за рішенням міського суду столиці Чехії.

"Я завжди мав намір повертатись в Україну. Я думаю, що я доведу свою правоту і свою невинність щодо звинувачень, які проти мене висловлені", - заявив він.

"Те, що проти мене звинувачення безпідставні, випливає з чинного законодавства, прийнятого в Україні, яке діяло в період 2008-2010 років", - заявив він.

Данилишин вважає, що він, як міністр економки "не порушував законодавство і завжди був законопослушним громадянином".

"Те, що порушено проти мене є, на мій погляд, політичним звинуваченням і переслідуванням за мої політичні переконання, які я висловлював, будучи міністром економіки", - заявив колишній чиновник.

Данилишин уточнив, що надання йому політичного притулку в Чехії є "важливий політичний крок для забезпечення захисту особи, яка потребує такого міжнародного захисту".

Він уточнив, що "коли до теперішніх не пред’являються такі ж самі звинувачення, як до колишніх урядовців, то це вже явно кличе на якусь політичну підставність і виглядає, як політичний інтерес до колишньої влади".

"Я відчуваю, що Чехія вже, враховуючи те, що вона є членом Європейського Союзу, дійсно на своїх теренах утверджує принципи міжнародного права, принципи демократії, і я б хотів, щоб ближчим часом такі самі принципи свободи і демократії буди і в нас, в Україні. На жаль, зараз я цього сказати не можу", - заявив Данилишин.

Колишній міністр вважає, що надання йому політичного притулку є цілком зрозумілим.

"Якщо я був на посаді міністра економіки, то, відповідно до закону "Про Кабінет міністрів", посада міністра взагалі є політичною. І те, що я був політичним діячем, це однозначно", - заявив Данилишин.

Колишній чиновник уточнив, що має намір жити в Празі і займатися "науковою діяльністю, діяльністю в галузі економічної політики, діяльністю в галузі міжнародної економіки".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News