Екс-президент переконаний, що проблема не в Табачнику

П'ятниця, 14 січня 2011, 20:59

Екс-президент Віктор Ющенко переконаний, що в унітарній країні не може бути двох мов.

"Не можна в унітарній державі дві мови об’єднувати. Це парадокс, якого у світі немає", - заявив він в інтерв'ю 5 каналу.

"В унітарній державі дискусії не повинно бути, яка титульна чи панівна національна мова - вона тільки одна. Ми не є конфедерація, як Швейцарія, ми не є федерація, як кілька держав у Європі, які допускають дві державні мови, ми - унітарна країна. Ви не знайдете прикладу в світі, коли б унітарна країна робила практику двомовності", - додав екс-президент.

На думку Ющенка, в 2010 році мовна політика президента Віктора Януковича і уряду не об'єднувала українське суспільство.

"Вона не об'єднувала, хоча таку політику влада проводила свідомо. Цим, можливо, вона засвідчувала, що цим самим вона не розуміє місію мови, як чинника на шкалі національних вартостей нашої соборності", - заявив він.

"Той, хто забавляється з мовою, приречений втратити найміцніший цемент, який клеїть націю-спільноту. Влада цього не розуміє", - уточнив екс-президент.

"Проблема у нас не Табачник, як ідеолог цього питання, хоча я всіляко підтримую людську оцінку цього міністра. Проблема заключається в тому, що за Табачниками стоять приблизно 12-13 мільйонів людей, які мають приблизно ту саму думку", - вважає Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування