У ЄС думають, що українська влада вдає з себе школяра, що завинив

Субота, 15 січня 2011, 10:03

Українська сторона виявилася підготовленою до всіх ремарок комісара Євросоюзу з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле під час його нещодавнього візиту в Україну.

Про це "ДТ. Україна" повідомив один з учасників переговорів з боку ЄС.

"Українське керівництво прийняло образ школяра, який розуміє, що він завинив, однак продовжує грати роль невинної і наївної дитини", - сказав він.

За словами співрозмовника, як тільки представник Євросоюзу висловив занепокоєння з приводу кримінального переслідування опозиційних політиків, українські візаві відповіли: "але ж ви самі закликаєте до правосуддя, ось ми і діємо в руслі ваших закликів".

Як тільки зайшла мова про свободу зібрань, влада нагадала про новий Майдан проти нового Податкового кодексу.

Разом з тим, учасник переговорів зазначив, що "українська влада чудово розуміє наслідки своєї поведінки, хоч і грає поки у свою гру".

За його словами, ситуація в Україні поки що не досягла того ризикованого рівня, коли потрібно переходити на мову санкцій.

Але й нинішньої реакції ЄС, зазначив учасник переговорів, достатньо для того, щоб в Україні усвідомили: закривати очі на внутрішньополітичні проблеми країни, яка вибиває у ЄС чітку європерспективу, ніхто не буде.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування