Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна поки не поспішає вивозити українців з Тунісу

Понеділок, 17 січня 2011, 10:43

Україна поки не евакуює українських громадян з Тунісу, де стався переворот.

Про це пише газета Комсомольська правда в Україні.

Так видання наводить слова однієї з українок, що живе в Тунісі.

"Коли я зв'язалася з посольством, мені толком нічого так і не відповіли. Нас кинули! В Україну немає навіть чартерів. Ми в пастці", - запевняє українка.

У той же час видання відзначає, що Росія вже в понеділок літаками МНС збирається вивезти всіх бажаючих на батьківщину.

Посол України в Тунісі Валерій Рилач також заявив, що найближчим часом евакуація не планується.

"До нас надходять десятки звернень щодо евакуації, ми вивчаємо їх разом із МЗС. Однак найближчим часом евакуації не буде. Сподіваємося на поліпшення ситуації. На екстрений випадок маємо списки й контакти наших громадян", - розповів він.

За словами дипломата, у посольстві на обліку перебувають 408 українців, в основному жінки, які вийшли заміж за тунісців, а також 122 дитини. "Що стосується туристів, то, на щастя, їх практично немає. Максимум – осіб сім", - розповів він.

"Ситуація напружена. У столицю прибувають додаткові підрозділи й танки. Наше посольство посилено охороняється військовими. На нас ніхто поки не нападав. Працюємо в надзвичайному режимі: переміщення обмежене, намагаємося не виходити з будинку", - додав він.

Як відомо, у суботу подав у відставку президент Тунісу Зін ель-Абідін Бен Алі. Це стало слідством масових акцій протесту, які почалися з того, що 28 грудня на центральну площу Тунісу вийшов 26-річний випускник університету Буазізі, облив себе бензином і підпалив.

Причинами такого вчинку він назвав небувалу бідність, корупцію й безробіття в країні. Цей випадок став останньою краплею, що переповнила терпіння опозиції, яка незабаром вивела сотні тисяч людей на вулиці.

Безпорядки вже забрали 75 життів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування