Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича просять припинити дискримінацію церков

Понеділок, 17 січня 2011, 11:39

50 депутатів від опозиційних фракцій та позафракційні, звернулися до президента Віктора Януковича з вимогою припинити дискримінацію українських церков.

Про це заявив ініціатор звернення, лідер партії "За Україну!" В’ячеслав Кириленко, повідомляє прес-служба партії.

"Ми, народні депутати України, глибоко стурбовані підтримкою вами як главою Української держави, а також очолюваною вами владою в цілому, лише однієї релігійної організації – Української православної церкви в підпорядкуванні Московського патріархату", - зазначається у зверненні.

"При цьому, всупереч нормам Конституції та законів України, інші релігійні організації, що об’єднують мільйони українців, зазнають демонстративної зневаги та дискримінації з боку влади", - наголосили депутати.

Автори звернення переконанні, що спроби української влади фактично визнавати лише одну церкву все більше загрожують підірвати хитке міжконфесійне порозуміння, спровокувати в країні релігійну напругу.

"Власне така напруга вже виникає через спроби внести вибухонебезпечні зміни до закону "Про свободу совісті та релігійні організації", необґрунтовано виселити українські музеї з території української святині – Києво-Печерської Лаври, обговорення можливості передачі винятково УПЦ-МП храму Святої Софії", - йдеться у зверненні.

Також депутати зазначають, що "досі не отримали належної оцінки дії правоохоронних органів, які 27-28 липня 2010 чинили перешкоди приїзду віруючих Київського патріархату на святкування Дня Хрещення Київської Русі".

Автори звернення закликають президента невідкладно налагодити державно-церковний діалог, шляхом проведення особистих зустрічей із представниками Всеукраїнської ради церков, з предстоятелями УПЦ–КП, Української греко-католицької церкви, Української автокефальної православної церкви та інших релігійних організацій.

Також депутати закликали забезпечити об’єктивне розслідування фактів тиску на представників УПЦ-КП, перешкоджання в проведенні релігійної діяльності, рейдерського захоплення храмів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування