Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича лякають долею президента Тунісу

Понеділок, 17 січня 2011, 13:20

Близько 150 людей пікетують адміністрацію президента з вимогою накласти вето на закон про спрощення дозвільних процедур у будівництві.

Мітингувальники тримають плакати з написами: "Вето закону 7418", "Вимагаємо мораторію на забудову київських парків", "Президент Тунісу підписував такі закони" та іншими, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

В акції беруть участь представники громадських об'єднань і незалежні активісти.

За словами мітингувальників, закон про спрощення містобудівної діяльності скасовує громадські слухання, архітектурні та екологічні експертизи.

На їхню думку, цей закон розроблений в інтересах великих забудовників.

Протестувальники мають намір передати президенту відкритий лист, в якому виклали всі свої вимоги.

Як відомо, 13 січня Верховна Рада спростила дозвільні процедури в будівництві, прийнявши закон № 7418 "Про регулювання містобудівної діяльності".

Як відомо, у суботу подав у відставку президент Тунісу Зін ель-Абідін Бен Алі. Це стало наслідком масових акцій протесту, які почалися з того, що 28 грудня на центральну площу Тунісу вийшов 26-річний випускник університету Буазізі, облив себе бензином і підпалив.

Причинами такого вчинку він назвав небувалу бідність, корупцію і безробіття в країні. Цей випадок став останньою краплею, що переповнила терпіння опозиції, яка незабаром вивела сотні тисяч людей на вулиці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування