Скандальний російський дипломат вирішив повчити Львівську облраду

Понеділок, 17 січня 2011, 14:58

Львівська облрада зумисно спотворила заяву премєра Росії Володимира Путіна щодо внеску України у перемогу в Другій світовій війні.

Про це йдеться у відповіді генконсула Росії у Львові Євгена Гузєєва на заяву львівської облради від 5 січня 2011, повідомляє генконсульство.

"Львівська облрада прийняла звернення, в якому містяться агресивні, надумані та вочевидь упереджені оцінки висловлювань Путіна відносно внеску народів РРФСР та республік Радянського Союзу у справу перемоги над нацизмом і фашизмом", - зазначив він.

"Оперування такими важливими для кожної людини поняттями, як "пам'ять про загиблих, незагоєні рани ветеранів війни", змушує мене просити представників влади здійснити конкретні кроки, які сприяли б відображенню повноти внеску України в досягнення спільної перемоги над нацистським Третім Рейхом та його союзниками", - заявив Гузєєв.

На його думку, "як абсолютно незрозуміле, сприймається прийняття в травні та червні 2010 рішень Львівської обласної та міської ради про перейменування Дня перемоги в Дні пам’яті та скорботи жертв Другої світової війни, заборону використання терміну "Велика вітчизняна війна" на території області".

Також дипломат вважає незрозумілим рішення "про обов’язкове вивішування в День перемоги державних прапорів України з траурними стрічками".

"Необхідна охорона меморіальних комплексів, пам’ятників та пам’ятних знаків, присвячених Перемозі, від нападів вандалів, а також ефективний пошук та покарання винних в здійснені актів вандалізму", - зазначив він.

На думку генконсула, "для збереження історичної пам’яті необхідно разом здійснювати облік та паспортизацію всіх поховань радянських воїнів, які звільняли України, що вимагає сприяння Львівської обласної та міської ради, керівництва облдержадміністрації".

"Повноту внеску України в перемогу покликані відображати музеї та історичні експозиції Львова та Львiвської областi...З метою увіковічення пам’яті жертв нацизму, які стали в’язнями концентраційних таборів, за загальнолюдськими критеріями було б бажано встановити пам’ятні знаки на місцях бувших концтаборів", - заявив Гузєєв.

За його словами, "історична пам'ять про внесок українців...буде жити в умах та серцях сучасників та нащадків в тому випадку, якщо імена героїв – визволителів займуть гідне місце в назвах вулиць та площ Львова та Львівської області".

Як відомо, Львівська облрада вимагала від МЗС України дати офіційну відповідь російському прем'єру Володимиру Путіну щодо його висловлювань про внесок України в перемогу у Другій світовій війні.

Раніше Гузєєв заявив, що українську мову завезли на Західну Україну більшовики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News