Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко збирається скаржитися Пшонці на владу

Вівторок, 18 січня 2011, 10:11

Юлія Тимошенко має намір подати до Генпрокуратури заяву про необґрунтовану емісію гривні в 2010 році і виведення коштів в офшори владою.

Як розповіла Тимошенко у вівторок журналістам перед допитом в Головному слідчому управлінні Генпрокуратури, вона дала доручення опозиційному уряду встановити причини стрімкого підвищення цін.

"Ми вивчили, скільки за 2010 рік зроблено емісії гривні...емісія проведена на суму 99 мільярдів 671 мільйонів гривень", - заявила Тимошенко. "Майже половина бюджету - це емісійні гроші", - сказала вона.

На переконання Тимошенко, цей факт говорить про те, що весь 2010 рік "друкарський верстат, який друкував гривні, працював на повну потужність".

Тимошенко нагадала, що Нацбанк "очолив найближчий бізнес-партнер сина Януковича" (Сергій Арбузов).

"Цю емісію вони віддають своїм підконтрольним банкам як рефінансування. Потім ці гроші тиснуть на внутрішній ринок...і це значить, що ціни в країні стрімко зростають", - стверджує вона.

На думку Тимошенко, безконтрольне друкування гривні може призвести до подальшого зростання інфляції.

Говорячи про те, куди діваються ці грошові маси, вона зазначила: "За 2010 рік за кордон України в офшорні зони виведено $28 мільярдів 700 мільйонів. Це цифра, яка цілком і повністю тотожна доходам державного бюджету за 2010 рік".

Тимошенко також заявила, що велика частина цих коштів - понад $26 мільярдів - виведена на Кіпр.

"Саме тому, перше що я зроблю - я напишу в Генпрокуратуру заяву про злочин...і ми викладемо всі ці цифри емісії та виведення коштів в офшорні зони, тому що це є відкритим злочином, який вчиняється на чолі з президентом Віктором Януковичем", - підкреслила Тимошенко.

Крім того, вона повідомила, що як тільки почне роботу Верховна Рада, опозиційні сили винесуть на розгляд парламенту питання емісії гривні. Політик додала, що опозиція буде ініціювати створення спеціальної слідчої комісії.

За словами Тимошенко, ще один шлях виведення коштів в офшорні зони - це спрямування їх на так зване "бурхливе будівництво, де до 50% цих коштів відмиваються". Зокрема, за її словами, мова йде про будівництво НСК "Олімпійський".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...