Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ вимагає від Грищенка відповісти на знущання над бібліотекою в Москві

Вівторок, 18 січня 2011, 11:44

БЮТ і партія "Батьківщина" вимагають від МЗС адекватно відреагувати на дії російських органів влади та правоохоронців у відношенні Бібліотеки української літератури в Москві.

Про це повідомляє прес-служба БЮТ, називаючи такі дії "недружніми".

"Керівництво МЗС України, а також посол України в Росії повинні, нарешті, припинити заплющувати очі на відверте знущання над єдиним на всю неосяжну Росію закладом, де можна дістати книжку українською мовою", - заявляють у Блоці Юлії Тимошенко.

"Відсутність достойної реакції МЗС України на переслідування Бібліотеки Української літератури в Москві та на політично вмотивоване знищення Федеральної національно-культурної автономії українців Росії свідчить, що безхребетне українське керівництво не здатне будувати з Росією рівноправні стосунки та відстоювати національні інтереси України", - стверджують у БЮТ.

Враховуючи останні події, соратники Тимошенко вважають, що "всі розмови Януковича та його горе-дипломатів на кшталт Грищенка про нібито покращення україно-російських стосунків вже "сьогодні" - це окозамилювання".

"Україна завжди демонструвала й демонструє толерантне ставлення до прав етнічних росіян, які проживають в нашій державі. Саме таку політику Російська Федерація мала би взяти собі за взірець у ставленні до етнічних українців в Росії", - переконані у БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: