Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В опозиції кажуть, що Джарти нагнітає напругу у Криму

Вівторок, 18 січня 2011, 13:35

Лідер "За Україну" В’ячеслав Кириленко вважає, що прем’єр Криму Василь Джарти своєю заявою щодо захоплення земель кримськими татарами нагнітає напругу на півострові.

"Вживаючи терміни "кримськотатарські самозахоплення", "кримських татар, які порушили закон" і т.д. Джарти створює враження, нібито лише етнічні кримські татари порушують земельне законодавство, що абсолютно не відповідає дійсності", - заявив Кириленко, повідомляє прес-служба партії.

"Давно відомо, що завдяки тіньовим, а часто – відверто кримінальним схемам найкращі кримські землі розкрадені олігархами й політико-бізнесовими угрупованнями, близькими до влади, і що ці люди – зовсім не кримські татари", - додав він.

На переконання Кириленка, якщо "кримський уряд хоче справді навести лад з кримськими землями, він має повернути українському народові тисячі гектарів землі, у т.ч. на узбережжях і в заповідниках, прихватизовані криміналітетом та олігархами".

"Що стосується кримських татар, то жоден урядовець в Україні не повинен забувати, що ці люди або їхні предки були злочинно депортовані з рідної землі комуністичним режимом, а їхнє житло та землі було цим режимом вкрадено. Обов’язок кримської влади – повернути депортованим чи їх нащадкам рівнозначні ділянки", - заявив він.

"Звинувачувати людей, яких викинули з рідної землі, в тому, що вони потребують місця для проживання, є цинізмом і безпам’ятством, відповідальність за яке лягає на владу в цілому", - додав Кириленко.

Як відомо, Джарти звернувся до кримських татар з вимогою повернути "самовільно захоплені землі".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування