Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович зможе літати на роботу навесні. Майданчик у "Межигір’ї" уже готовий

Середа, 19 січня 2011, 10:51

Відправитися на роботу на вертольоті президент Віктор Янукович може вперше вже через два місяці, після 20 березня.

"Поставлено таке завдання, щоб 20 березня на площадку вже змогли приземлитися два президентських вертольоти - з Януковичем і його охороною", - розповіли газеті "Сегодня" робітники на вертодромі біля Верховної Ради в Києві.

"Зараз будується перший поверх автопаркінгу, трохи пізніше планується будівництво моста, яким кортеж буде виїжджати з площадки у центр міста. Кажуть, що незабаром можуть увести три зміни, щоб уже точно вкластися в поставлений термін", - додали вони.

Як повідомлялося раніше, на вертодромі в центрі Києва президентські вертольоти будуть за необхідності ділити майданчик із технікою Міністерства надзвичайних ситуацій.

Робітники кажуть, що вони й у "Межигір’ї" у президента працювали.

"Улітку минулого року ми теж облаштовували там вертолітну площадку. Виходить, що цей і той вертодроми - ланки одного ланцюжка: в "Межигір’ї" злетів, а тут приземлився", - говорять робітники.

"Поруч із межигірським майданчиком є металевий ангар, а в ньому два вертольоти. Роздивитися машини не було можливості - близько до них робітників не підпускали", - додають вони.

Архітектор Сергій Степанов, який займається розробкою проекту вертолітного майданчика у центрі Києва, повідомив, що цей об'єкт буде не вищим за 12-метрові дерева, які його оточують, тобто близько 10 метрів.

"Вертолітний майданчик чітко впишеться в рельєф, тобто не буде вивищуватися. А міст буде прокладений не на оглядову площадку біля Верховної Ради (про це говорять робітники на будівництві), а далі, до дороги, що проходить біля будинку №9 на вулиці Грушевського", - каже архітектор Степанов.

Голова компанії "Основа-Солсіф", яка будує об'єкт, Юрій Карпенко боїться поки загадувати з точними строками здачі.

"20 березня приземлитися вертольоти, напевно, ще не зможуть, реальніше - ближче до квітня. Паркінг біля майданчика буде однорівневим", - розповів Карпенко.

Про зовнішній вигляд майданчика і паркинга він сказав, що це буде складна за архітектурою, але гарна споруда: "Ми робимо все, щоб цей об'єкт став окрасою нашого міста".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...