Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС збирає паспорти, щоб депутати не їздили на шопінг в Мілан

Середа, 19 січня 2011, 14:49

В МЗС наголошують, що збирають дипломатичні паспорти, бо за законом, вони мають зберігатися в міністерстві.

Про це Українській правді заявив директор інформаційного департаменту МЗС Олег Волошин.

"МЗС на доручення президента наводить лад в питаннях використання громадянами України службових та дипломатичних паспортів", - сказав він.

"Необхідність назріла давно, але зараз в контексті переговорів щодо безвізового режиму з ЄС наші європейські партнери чітко поставили перед Києвом вимогу покласти край ситуації, коли окремі політики літають за покупками Мілан, використовуючи дипломатичні паспорти", - зазначив Волошин.

"Ці проїзні документи видаються обмеженому переліку людей, які перебувають на відповідних посадах, виключно на час перебування їх за кордоном у відрядженні. Решту часу ці паспорти мають бути в Департаменті консульської служби МЗС", - повідомив він.

За його словами, це стосується абсолютно всіх депутатів та чиновників незалежно від їхньої політичної приналежності.

Волошин додав, що особи, що полишають відповідні посади та перестають бути депутатами, втрачають право на користування паспортами. Привілеї закріплені виключно за колишніми президентами України та дипломатами, що мають ранг Надзвичайного та повноважного посла".

"Відтак і серед представників дипломатичного корпусу, в тому числі і в опозиційних фракціях є люди, які мають право на пожиттєве користування дипломатичним паспортом, наприклад Борис Тарасюк.

"Інші не мають жодного права їздити по цих документах на шопінг, у відпустку", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...