Янукович отримає 50 тисяч доларів від Кирила

Четвер, 20 січня 2011, 15:18

Президент Віктор Янукович отримає 50 тисяч доларів в рамках Премії імені патріарха Олексія II "За видатну діяльність зі зміцнення єдності православних народів".

Про це пише Газета.Ua.

Янукович став першим українцем — лауреатом премії імені патріарха Олексія II.

Нагороду щороку вручає Міжнародний громадський фонд єдності православних народів.

Кандидатуру Януковича внесло українське відділення фонду. Комісія складається з представників дев’яти країн, розповів президент фонду Валерій Алексєєв.

Януковича запросили на церемонію вручення 21 січня. Вона відбудеться в залі церковних соборів московського храму Христа Спасителя. У присутності двох тисяч осіб. Будуть депутати, члени російського уряду, посли.

Але в українського президента щільний графік візитів, його не буде. Як відомо, Віктор Янукович до 21 січня перебуває з офіційний візитом у Японії.

Премію вручає голова опікунської ради фонду патріарх Кирило. Даруємо масивний круглий знак зі срібла, прикрашений хрестом. До нього додається диплом і нагрудний знак.

"Претендентів від України на отримання премії висували кілька разів. Але їх відхиляли, бо в Україні немає релігійної терпимості, православ’я поділене на декілька течій", — говорить нардеп від Компартії Катерина Самойлик.

Самойлик очолює українське відділення фонду.

"Серед українських кандидатів був і митрополит Володимир. Були думки запропонувати голову Верховної Ради Володимира Литвина. На останньому засіданні опікунської ради фонду я сказала, що підтримка Януковичем православ’я заслуговує премії. Жодна людина на засіданні не виступила проти", - заявила вона.

Премія становить 50 тисяч доларів. Переважна більшість лауреатів одразу віддають гроші на будівництво чи підтримку храмів, монастирів, пише видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...