У політиків є дві дороги в тюрму і парламент - Ющенко

Четвер, 20 січня 2011, 22:27

Екс-президент Віктор Ющенко вважає, що наразі нереально посадити за грати будь-кого з українських політиків.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами в Інституті стратегічних ініціатив, створений ним, повідомляє УНІАН.

"Я знаю, що ми представляємо політично складну державу, де посадити за грати політика теоретично ще не можливо", - сказав він.

За його словами, як тільки правоохоронні органи намагаються зачепити політика, з’являється контраргумент - це політичні репресії.

І право, на думку Ющенка, застосувати до політика в Україні не можливо.

"Тому дуже для багатьох людей, які є сьогодні в українській політиці, є дві дороги - або в тюрму, або в парламент. Але вони обирають парламент, тому що парламент дає імунітет", - сказав Ющенко.

Перед цим, відповідаючи на запитання, чому він в період свого президентства не зміг посадити за грати корупціонерів, Ющенко зазначив: "Якщо президент почне садити в тюрму, то буде те, що в Гаїті, Кот-д`Івуарі, чи як зараз у Тунісі".

"Якщо витребується такий механізм розправ, навіть справедливих, то що я можу сказати: Ви добре знаєте, з кого потрібно почати, але дуже погано знаєте, на кому треба закінчити - а кінець, як правило, дійде до вашого села і торкнеться самої крайньої хати, ось тоді ви згадаєте про демократію", - наголосив він.

Ющенко підкреслив, що подібними питаннями має опікуватися не президент, а правоохоронні органи.

"Не помстою потрібно жити. Зла не повинно бути. Справедливість полягає у беззворотності покарання, а не в його глибині", - сказав екс-президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування