Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський бізнесмен просить МВФ подивитися на Україну

П'ятниця, 21 січня 2011, 20:38

Міжнародний валютний фонд закликають звернути більш пильну увагу на корупцію і захист інвестицій в Україні.

Таку заяву зробив російський бізнесмен, глава ради директорів Національної резервної корпорації Олександр Лебедєв, який має бізнес-активи в Україні, у своїй статті в Financial Times.

"Я хотів би, щоб керуючий директор МВФ Домінік Стросс-Канн пам'ятав, що дотримання закону є ключовою запорукою впевненості інвесторів у будь-якій країні, а неприйнятним є примирення з корупцією", - цитує Лебедєва "Інтерфакс-Україна".

Іронізуючи з приводу опублікованого у виданні звіту економістів МВФ про вигоду інвестицій у вино, російський бізнесмен шкодує, що не купив кілька дюжин пляшок цього напою, а вклав 350 мільйонів доларів в українську економіку.

За його словами, місцеві бандити протягом багатьох років намагалися конфіскувати у нього готель у Києві, в якому він купив 50% акцій.

У випадку ж з побудованою найбільшою мережею спа-готелів у Криму, яка дала роботу 1,5 тисячі жителів, він став безпорадним свідком рейду корумпованих поліцейських, йдеться в статті.

Лебедєв зазначив, що представники МВФ шукають гарантій для додаткових кредитів на суму понад 10 мільярдів доларів українському уряду президента Віктора Януковича.

"На тлі заяв про дотримання всіх правил і законів у сфері бюджету та іноземних кредитів, в Україні поширюються чутки про те, що чиновники вищого рангу мають прихований інтерес, пов'язаний з угодами з природним газом, і зловживають своїми повноваженнями для власної вигоди у справах, які завдають збиток держскарбниці", - пише російський бізнесмен.

Він додає, що боротьба з корупцією не повинна обмежуватися тільки випадком з опозиційним лідером Юлією Тимошенко.

Як повідомлялося, на початку листопада 2010 року співробітники Служби безпеки України провели виїмку документів у ВАТ "Пансіонат "Море", підконтрольному Лебедєву, в рамках розслідування кримінальної справи про незаконне рішення мерії.

Паралельно слідчі дії в пансіонаті "Море" і на інших об'єктах російського бізнесмена провела податкова міліція.

При цьому сам Лебедєв у цей момент знаходився в пансіонаті "Море".

Після цього російський бізнесмен заявив про рішення піти з України, так як інвестиційний клімат в країні погіршився "через податково-поліцейсько-прокурорсько-есбеушні дії, до яких примазуються екологічна інспекція та пожежники".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...