Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметов задарував екс-посла США ручками на 5,7 тисяч доларів

Вівторок, 25 січня 2011, 08:57

Український бізнесмен Ринат Ахметов зробив подарунок колишньому послу США Вільяму Тейлору, який оцінюється в 5,7 тисяч доларів.

Такими є дані Держдепартаменту США про подарунки отриманих офіційними особами в 2009 році, повідомляє газета Дело.

Так Ахметов подарував колишньому послу, чия каденція завершилася в 2009 році, ексклюзивний набір з семи ручок фірми Caran d'Ache. Ручка випущена лімітованою серією 500 наборів вартістю $5,7 тис. кожний.

Серед подарунків, зареєстрованих в 2009 році, Тейлор також указав і пістолет радянської епохи, який він одержав в 2004 році ще будучи співробітником посольства США в Багдаді. Його подарував йому тоді секретар РНБО Петро Порошенко. Вартість пістолета - $500.

Тоді ще перша леді України Катерина Ющенко презентувала першій леді США Мішель Обамі дерев'яну лаковану скриньку з намистом і браслетом з бурштину загальною вартістю $515.

Держсекретар Гіларі Клінтон від тодішнього міністра закордонних справ Петра Порошенка отримала як подарунок бронзовий годинник на мармуровій підставці, дві ювілейні монети й дві книги - "Україна: природа, традиції й культура" і "Українські палаци й замки". Ці сувеніри Держдепартамент оцінив в $630.

У другу зустріч із Клінтон Порошенко презентував їй дві картини загальною вартістю $660. На одній була зображена жінка в національній українській сукні, на іншій - сільські діти, що грають у снігу.

За законом, всі подарунки мають залишатися в Національному архіві США.

За рік росіяни подарували американським офіційним особам США сувеніри на $13,4 тис.

Серед лідируючих дарувальників король Саудівської Аравії Абдала ібн Абдель Азіз ас-Сауд, що надарив родині Обами подарунки на майже 190 тисяч доларів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...