Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Безробітні екс-депутати можуть отримувати допомогу до пенсії - Бродський

Вівторок, 25 січня 2011, 09:51

Колишній депутат може до пенсії отримувати матеріальну допомогу в розмірі 50% від зарплати нинішніх нардепів, якщо не влаштується на роботу.

Про це у своєму блозі написав екс-глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

"Коли у народного депутата закінчується термін його повноважень, він спочатку рік отримує матеріальну допомогу в розмірі зарплати працюючих парламентаріїв", - зазначив він.

"А якщо потім не влаштовується на роботу, він теж до пенсії може отримувати матеріальну допомогу в 50% від зарплати нинішніх депутатів. Тобто, якщо у них підвищується зарплата, у екс-депутата матеріальна допомога теж зростає", - заявив Бродський.

При цьому екс-чиновник послався на норми закону "Про статус народного депутата".

Крім того, за його словами, "якщо чиновник першої та другої категорії - тобто прем'єр, міністри, заступники, глави обладміністрацій і т.д. - йде у відставку, він до пенсії може отримувати щомісяця 85% свого посадового окладу з урахуванням надбавок за ранг та вислугу років".

"Це за умови, якщо він ніде не влаштується на інше місце роботи", - додав Бродський, посилаючись на норму закону про держслужбу.

"А ось скільки таких чиновників і депутатів у нас в країні? Думаю, таке розслідування вже повинні проводити журналісти", - зазначив він.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...