Тимошенко: Ющенка усиновили олігархічні клани

Вівторок, 25 січня 2011, 11:23

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко заявила, що на початку 2000-х років олігархи поставили завдання повністю прибрати її з політики.

Про це вона сказала в інтерв'ю сайту "Главное".

"Втрата кланами грошей, які вони до копійки витягали з ПЕК, обернулася тоді для мене в'язницею. І для мого чоловіка, і для моєї сім'ї, і для моїх друзів. Олігархи тоді поставили завдання: повністю прибрати нас з політики", - зазначила Тимошенко.

"Пізніше ситуація була вже зовсім іншою. У 2005-му, коли я прийшла в Кабмін, вони вже знали, з ким мають справу. Тому ні одного мого міністра не допустили в уряд, не допустили жодного губернатора", - сказала екс-прем'єр .

За її словами, "крім двох людей у владі, у мене в уряді більше не було нікого".

"2005 рік - це повна блокада мене особисто на посаді прем'єр-міністра і зачистка всіх важелів мого впливу на ситуацію", - заявила Тимошенко.

"Я думаю, всім запам'ятався епізод, коли я трошки потрусила і поставила на місце нафтову мафію. Тоді я змусила їх контролювати ціни на дизельне паливо, на бензин, щоб дійсно конкурувати, а не встановлювати монопольні ціни", - сказала вона.

"Саме тоді Віктор Андрійович Ющенко зібрав "круглий стіл", куди запросив усіх представників нафтової мафії, посла РФ, і при них сказав, що якщо ще раз прем'єр втрутиться в їхню роботу, то вона буде звільнена. Це було зроблено публічно", - зазначила екс-прем'єр.

За словами Тимошенко, друга причина її звільнення у 2005 році - це компанія "РосУкрЕнерго".

"Тут вже ми поставили умови новому президенту: або ми прибираємо "РосУкрЕнерго", даємо зрозуміти, з якою метою з'явилася і хто стоїть за цією компанією, починаємо очищення від усіх корупційних метастаз, або нам всім нічого робити у владі", - зазначила вона.

"Тоді Ющенко сказав: "Не чіпайте моїх хлопців". І зробив тоді все для того, щоб укази про звільнення мене як прем'єр-міністра і Турчинова з посади глави СБУ були підписані", - заявила екс-прем'єр.

"Чому у Віктора Андрійовича нічого не вийшло? Тому що буквально за кілька перших місяців президентства його всиновили олігархічні українські клани. І в нього вже не було свободи в ухваленні якихось рішень", - вважає Тимошенко.

За її словами, "тоді від олігархічних кланів генеральним прокурором був призначений Піскун, а потім - Медведько".

"Всі ці кандидатури були від Партії регіонів, а не від Ющенка чи демократичного представництва в політиці. Це факт. А потім вже підписувалися меморандуми, універсали...вся та сумна історія", - додала прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...