Бомбу у "Домодєдово" начинили арматурою і кульками

Вівторок, 25 січня 2011, 11:41

У "Домодєдово" спрацював вибуховий пристрій, споряджений обрізками арматури і металевими кульками.

Про це повідомив офіційний представник слідчого комітету РФ Володимир Маркін.

"У залі прильотів міжнародних рейсів 24 січня спрацював невстановлений вибуховий пристрій потужністю до 5 кг тротилу і споряджений елементами ураження у вигляді обрубків металевого дроту діаметром близько 5 мм, металевої арматури та металевих кульок", - зазначив він.

"Наразі складено 37 протоколів огляду місця подій і тіл загиблих", - сказав Маркін. За його словами, на даний час слідчі приступили до процедури впізнання загиблих.

"Щодо фрагментів тіл, які не піддаються впізнанню, призначені молекулярно-генетичні експертизи. Крім того, призначено та проводиться 48 судово-медичних експертиз щодо тіл і фрагментів загиблих", - зазначив Маркін.

Крім того, джерело в правоохоронних органах заявило, що теракт у "Домодєдово" здійснив чоловік-смертник, особа якого поки не встановлена. "Тіло терориста сильно пошкоджено, тому для ідентифікації його особи, по всій видимості, доведеться проводити аналіз ДНК", - повідомив він.

Разом з тим, співробітники оперативно-слідчої групи не виключають, що у виконавця теракту могли бути спільники.

Крім того, джерело повідомило, що на місці вибуху в "Домодєдово" виявлено сліди пластиту.

"За попередніми даними, бомба являла собою вибухову суміш, виготовлену на основі пластиту", - підкреслив він. Разом з тим, за словами експертів, які працюють на місці вибуху, однозначно говорити про те, що бомба була начинена елементами ураження, не можна.

Фахівці схиляються до думки, що вибуховий пристрій у дію привів сам терорист, замкнувши електричний ланцюг. "Проте не виключено, що бомба була приведена в дію за допомогою дистанційної системи керування", - зазначило джерело.

Також співрозмовник заявив, що теракт був ретельно спланований, зловмисники вивчили системи безпеки аеропорту, його найбільш уразливі місця.

"Злочин готувався не один день, організатори теракту вивчили організацію безпеки в аеропорту "Домодєдово", систему огляду, час, коли в залі прильотів накопичується максимальне число людей", - зазначило джерело.

"Вивчаються записи телефонних переговорів, які велися в день теракту в районі аеропорту "Домодєдово", - розповів він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News