Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Transparency International": Українські силовики підривають демократію

Середа, 26 січня 2011, 12:17

Громадська організація "ТОРО" - Контактна група в Україні "Transparency International" вимагає зупинити свавілля правоохоронних органів в Україні у відношенні до Всеукраїнської мережі людей, які живуть із ВІЛ.

Також вона вимагає публічного звіту генпрокурора й міністра внутрішніх справ України про причини прямого порушення українськими правоохоронними органами принципів верховенства права, повідомляє "ЛІГАБІзнесІнформ" із посиланням на заяву організації.

Організація стривожена змістом наказу Департаменту з боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС України про перевірку всіх основних контрактів, юридичних, бухгалтерських і фінансових документів "Всеукраїнської мережі ЛЖВ".

"Згідно з наказом, керівництво територіальних підрозділів, збираючи інформацію про людей, які проходять замісну підтримувану терапію, в обов'язковому порядку повинні цікавитися їх ВІЛ-статусом і ставленням до замісної терапії", - зазначають в організації.

Така вимога, на думку об'єднання, є "прямим порушенням українського й міжнародного законодавства у сфері прав людини, тому що така інформація є конфіденційною, а її передача стороннім особам спричиняє кримінальну відповідальність".

На думку організації, дії правоохоронних органів підривають основні принципи демократії і створюють ґрунт для подальшого свавілля влади.

Раніше громадські організації, які займаються боротьбою з епідемією ВІЛ-СНІДу в Україні, заявили про загрозу переривання антиретровірусної терапії хворих.

За словами голови координаційної ради "Всеукраїнської мережі ЛЖВ" Володимира Жовтяка, понад 20 тисяч ВІЛ-інфікованих людей можуть померти через відсутність життєво-необхідного лікування у зв'язку з перевірками.

У Генеральній прокуратурі заявляють, що перевірки деяких гуманітарних організацій проводяться з метою боротьби з наркоманією.

"Медичні препарати, які гуманітарні фонди постачають Україні, ідуть у нелегальне середовище. Оскільки вони приходять безкоштовно, то ці препарати продають наркоманам", - заявили в ГПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:16
У Києві через ремонт обмежать рух транспорту на кількох вулицях
20:06
Остін: США виділяють $6 млрд на замовлення зброї для України
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
Усі новини...