Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценку "шиють" справу на 23 мільйони

Середа, 26 січня 2011, 15:22

У прокуратурі заявляють, що екс-спікер парламенту Криму Анатолій Гриценко завдав збитків державі на 23 мільйони гривень.

Як заявив у середу на прес-конференції прокурор Криму Степан Молицький, Гриценко під час свого головування у райдержадміністрації Ленінського району Криму вчинив дії проти планового припинення права користування військовим санаторієм "Азовський" землі загальною площею близько 5 тисяч гектарів.

На даний час колишній спікер парламенту перебуває в ізоляторі тимчасового утримання і скарг з його боку не надходило, зазначив прокурор. Крім того, на даний час у суді вирішується питання про запобіжний захід для Гриценка.

Зокрема, прокуратура Криму наполягає на тому, щоб запобіжний захід йому було обрано у вигляді арешту. Це викликано тяжкістю інкримінованого злочину, а також для того, щоб Гриценко не перешкоджав встановленню істини, йдеться у повідомленні.

"Він (Гриценко) здійснював і здійснює певні заходи, і ми маємо в своєму розпорядженні такої інформації. Він має зв'язки в тому числі і в органах влади. Тому опір слідству, безумовно, є і буде, але ми витримаємо, я це вам гарантую", - сказав прокурор.

При цьому Молицький запевнив, що у справі з затриманням кримського спікера, порушеній проти нього, "політики немає".

За словами кримського прокурора, окрім кримінальної справи, яка зараз розслідується українською прокуратурою стосовно екс-спікера, прокуратура автономії розглядає й інші факти зловживання з боку Гриценко.

"Ми поступово відпрацьовуємо різні регіони Криму. Ми почали з південного берега, тому що там найбільш ласі шматочки (землі), але є й інші регіони, щодо яких ми працюємо і будемо працювати", - сказав він.

Разом з тим, Молицький повідомив, що "є й інші факти зловживання з його боку".

Зокрема, сказав прокурор, це стосується заниження орендної плати корпусів санаторію "Росія" в Ялті, який належить Верховній Раді Криму.

"Корпус санаторію "Росія" був відданий на кілька десятиліть в оренду певній комерційній структурі за заниженою вартістю. І ми подивимося, хто за цією структурою стоїть, і хто її представляє", - сказав Молицький.

У справі про зловживання службовим становищем, по якій проходить Гриценко, передбачено покарання від 7 до 10 років позбавлення волі.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...