Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко знову просилася в Брюссель

Середа, 26 січня 2011, 17:32

Слідчим Генпрокуратури передане повторне клопотання про надання Юлії Тимошенко дозволу на здійснення візиту до Брюсселю на запрошення європейських політиків.

Відповідні документи передав у середу адвокат Тимошенко Богдан Ференц, повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

Як відомо, попередня відмова слідчих була пов’язана з неналежним, на їх думку, оформленням документів для задоволення клопотання для виїзду за межі України.

"Відповідь, ми вважаємо, з формальних підстав нам дано негативну слідчим. Він вважає, що не здійснено переклад і неналежно оформлені документи, хоча загальновідомим є факт самого запрошення, і мова йде, що текст виконано англійською мовою, але, наскільки нам відомо, в структурі апарату Генпрокуратури є достатньо спеціалістів з англійської мови", - пояснив він.

"Сьогодні на ім'я Генпрокурора подана заява про те, щоб він в порядку прокурорського нагляду зобов’язав слідчого повернутися до перегляду цього клопотання і, крім цього, нами додано і в перекладі, і нотаріально завірені документи, які засвідчують сам факт запрошення Тимошенко до Брюсселю", - додав адвокат.

Ференц зазначив, що, згідно з законом, клопотання має бути розглянуто протягом трьох днів, але він не виключає, що розгляд буде здійснено і в більш стислі терміни.

"Я думаю, що завтра-післязавтра питання буде вирішено. Завтра о 14 годині - слідча дія", - повідомив адвокат.

При цьому Ференц запевнив, що Тимошенко виконуватиме будь-яке рішення слідчого.

"Відповідно до Кримінально-процесуального кодексу слідчий є самостійною фігурою, і він всі питання вирішує, оскільки він їй обирав міру запобіжного заходу про підписку про невиїзд, відповідно, може дозволяти виїзд за межі заданої географічної точки", - уточнив адвокат.

"Якщо не погодиться, Тимошенко є законопослушною і буде виконувати. Це право, а не обов’язок слідчого, але і Тимошенко, і я - ми не бачимо підстав для того, щоб відмовити", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування